Loading... Please wait...

« Weekly News 15 May 2012: The Norwegian Issue | Main | WIN a DVD box set of "Broen/Bron" (The Bridge) »

May 16, 2012

Danish school in London / Dansk Skole i London

There's a lot of talk about setting up a Danish school in London and we're happy to pass on the info in case others are interested in taking part in this.  If you are interested in hearing more about this Danish School you shoudl attend the meeting on 26th June - read on for details.

The school is modelled on the New Model School concept (google Maple Walk for a good example of such a school) - and it will follow the Danish curriculum.  It is fee paying, but minimum fees and non profit.

If you are interested in attending the first meeting about this school, you can sign up by e-mailing dendanskeskole@hotmail.co.uk.

Here's all the info you need - direct from the people who are working on setting this school up:

Invitation

We would like to invite you to the inaugural meeting for the Danish School in London

The meeting will take place at 7.30 on the 26th of June at the Danish YMCA:

Dansk KFUK
43 Maresfield Gardens 
London NW3 5TF

Who are we?

 ·Eva Lunderskov Papesch, Danish born Doctor, permanently based in the South East for the last 10 years, has lived in London for a total of 14 years.

·Michael Papesch, New Zealand born Doctor, permanently based in London for the last 16 years

·We are married and have two bilingual children. We are missing a bilingual fulltime primary and secondary education option in London and are passionate about making our vision of a Danish-English school a reality

Rationale: Why do we need this school?

·We conducted a survey of parents of 150 Danish children who are predominantly permanently based in London. The results of a survey of the Danish community in the southeast of England, showed an overwhelming interest for the establishment of a school with a Danish Ethos

·This is not a business venture, we are doing this because we have a vision to provide fulltime bilingual education to Danish speaking children in London

Meeting agenda

· Presentation of our initial proposal of a bilingual Danish/English fulltime Primary and Secondary school in North London

· Appointment of a start up group assisting with the next steps of the process, including fundraising, networking, legal and business input

And in Danish:

Kære Forældre

Tusinde tak for jeres positive respons til vores spørgeskema angående en danskfolkeskole i London. Interessen har været overvældende positiv og vi har nu etableret en model for den skole vi håber at starte i efteråret 2013 eller 2014. Vi håber at kunne optage reception/børnehaveklasse elever, men hvis interessen er der, er der eventuelt mulighed for også at optage year 1 elever, når vi starter.

Hvem er vi?

 

Vi er Eva og Mike Papesch. Vi er begge øre-næse-hals læger og arbejder henholdsvis halv og heltid for NHS. Eva er oprindeligt fra København, men har været bosat i London og the Southeast, i over 14 år. Mike er oprindeligt fra New Zealand, og har været bosat i England i 16 år. Vi har selv to børn og det er vores ambition at give dem en integreret to-sproget opvækst.

 

Opstartsmøde

Vi har nu fastsat en dato for vores længe afventede opstartsmøde:

Tid: 26. Juni 2012 kl 19.30

Sted:     Dansk KFUK
              43 Maresfield Gardens 
              London NW3 5TF

Sprog: Der vil blive talt dansk og engelsk

Svar udbedes.

Skole model

Efter mange overvejelser og besøg til andre nationalitets skoler og privat skole, har vi bestemt os for at forsøge at oprette en skole der i særdeleshed henvender sig tildansk talende familier, der er langtids bosat i Sydøst England. Vi forventer at tilbyde et independent engelsk curriculum og desuden undervisning på folkeskole niveau i dansk. I en del fag vil der desunden blive undervist på dansk, inklusiv idræt, musik og billedkunst. Grunden til at vi har taget denne beslutning er, at vi ønsker at tiltrække elever der forventer at blive på skolen i mange år. Denne model giver desuden mulighed for,  at elever kan blive optaget på eller forlade skolen, fra eller til det engelske skole system. Dette er specielt relevant ved skole skift omkring det tidspunkt der svarer til engelsk secondary og  efter niende klasse/ GCSE. Skolen vil naturligvis også være åben for dansk talende børn der er bosat i London i kortere tid.  Se desuden vores vedhæftede dokument om vores vision og handlings plan. En mere detaljeret gennemgang vil finde sted den 26. juni.

Blive medlem af opstarts gruppen

Vi leder pt efter personer der er interesserede i at hjælpe med opstarten af dendanske skole. Specifikt leder vi efter personer med erfaring inden for jura, undervisning, skoleopstart, danske ministerier, fundraising, marketing, webdesign, investering- og entrepenuering, byggeplanlægning, arkitektur, regnskabsføring og forældreskab . Hvis du eller din partner har en af de nævnte kompetancer og I er interesserede i at hjælpe med opstarten, er du meget velkommen til at kontakte os via email, eller blot snakke med os den 26/6.

Share

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00e5521f4a68883401630594fb7e970d

Listed below are links to weblogs that reference Danish school in London / Dansk Skole i London:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

jeg onkser at deltage i modet da dette her stor interesse for os. mvh mette

Hvordan går det egentlig med det?

Jeg har for tiden selv ingen børn og bor stadig i Danmark - men da jeg regner med, at London er et fremtidigt bosted for mig, har det alligevel interesse. Der er ligeledes nuværende og eventuelt kommende børn i familie og omgangskreds, som en dansk skole i London muligvis kunne være aktuelt for.

Vi er en dansk familie, som påtænker at flytte til London næste sommer. Vi har en datter på 5 år, som skal starte i skole, og er meget interesserede i en skole med en skandinavisk, og naturligvis meget gerne en dansk profil. Vi har tænkt os at finde en skole hvor der ikke er så stor udskiftning som der nok typisk er i en international skole, og ja, vi har tænkt os at blive i England i minimum 3 år, formentlig længere. Hvis der er noget nyt om jeres initiativ og evt. mere information, hører vi meget gerne nærmere.

Hej jeg er lige flyttet til Ldn og søger job. Jeg er uddannet pædagog.
Lyder meget spænende med en dansk skole i Ldn.
Hvor kan man læse nærmere om dette? Jeg er meget interesseret i at høre nærmere om det.

Hej,
Jeg er også pædagog og vil også meget gerne høre mere om dette.
Er der ligeledes børnefamilier der mødes ind i mellem. Vil meget gerne have at min datter lære det danske sprog og vil gerne have andre danske lege kammerater.
Mvh Lise

Hvordan gaar det med dette projekt? Jeg faldt lige over siden her, da jeg soegte efter en dansk skole til min soen som lige er fyldt 3. Jeg har boet her siden 2001 og kan godt love, at vi ikke flytter herfra foreloebig. Haaber at en eller anden ser disse beskeder og eventuelt smider nogle updates paa :)
Mvh Mai-Britt

Hej
jeg er folkeskolelærer på 7 år, og overvejer nogen gange at komme lidt væk til udlandet blot 6 mdr. Jeg har en søn, der skal i 7. Klasse efter sommerferien. Mine fag er:
Dansk, DSA, eng., fransk og Billedkunst.
Hvad sker der i London?
MVH
Karina

Dania skolen kan kontaktes på eva@daniaschool.com

The comments to this entry are closed.

OUR NEWSLETTER


Twitter Updates from Bronte